Hartcoherentie

workshop hartcoherentie hearth math institute met ktno accreditatie groningen

Scholingstraject

Naast de 1-daagse introductieworkshop is het mogelijk de Hartcoherentie workshop te volgen in het kader van bijscholing zoals geaccrediteerd door KTNO voor alternatieve hulpverleners en VGCt (8 punten) en FGZP (16 punten)voor psychotherapeuten en klinisch psychologen. Dan volgt na de introductiedag een vervolgtraject: thuis oefenen met de apparatuur en follow-up. Hierin kunnen dan persoonlijke ervaringen en vragen aan de orde komen. Hartcoherentie echt in-trainen gebeurt door dagelijks te oefenen met de apparatuur en te ervaren hoe je de oefeningen in het dagelijks leven kunt toepassen. Op de website van KTNO tref je een beschrijving van deze en andere erkende scholing van Centrum de Rond aan.

software heart math institute USA en Benelux

Apparatuur en software

Het HeartMath Institute USA - in Nederland vertegenwoordigd door HeartMath Benelux - heeft software ontwikkeld waarmee je kunt werken. Zowel voor de computer en de laptop als voor de smartphone. Tijdens de workshop is alle apparatuur aanwezig en kun je er mee oefenen.

Je werkt met een oorsensor. Deze meet de kleur van het bloed: zuurstofrijk, zuurstofarm. De software vertaalt dit naar een aantal parameters en naar een patroon. Ook geeft de software een ademhalingsritme aan. En je zult merken dat, als je dat volgt, de coherentie vanzelf tot stand komt. Ook kan de software jouw vorderingen in de loop van de tijd registreren.

grotere veerkracht en rustiger basaal stresssysteem door oefenen met hartcoherentie

Wat heb je er aan??

Als je veel oefent is het mogelijk jouw basale stress-systeem te beïnvloeden. Er wordt in Nederland bv veel bij de politie mee getraind, voeltbalteams trainen ermee, beroepsmuzikanten. Het helpt je je veerkracht te versterken en je kunt sneller herstellen na stress.

Ik heb in therapiegesprekken gemerkt hoe snel mensen na 15 minuten oefenen met de hartademhaling weer overzicht over hun situatie kregen. Daar waar ze eerst geneigd waren vanuit hun emotie te reageren (meestal angst, ook wel boosheid/irritatie) konden ze na de oefening veel nuchterder naar de situatie kijken en vonden ze als vanzelf een goede oplossing/verklaring.

Hartcoherentie

The mysteries of the Heart

HeartMath institute maakte deze promo.

15 min per dag oefenen met de hartcoherentie-app op de iphone

Een spontane reactie van een deelneemster

Ik heb nu een week geoefend met de geleende sensor voor mijn IPhone. Mijn streven is 3 x daags 5 minuten te oefenen, dat geeft de app ook als leidraad aan. Gisteravond heb ik 15 minuten geoefend, dat wordt in de app ook aangeraden: 1 x per week 15 minuten. Het oefenen bevalt me heel goed, ik merk dat het me goed doet. Ik voel me rustiger en mijn hart voelt meer open en helder. - Ook mijn man zei gisteren dat hij zag dat het me goed doet.

hartcoherentie software geeft motiverende feedback

Rewards in de app werken motiverend

> Het oefenen met de biofeedback ervaar ik echt als een meerwaarde. Ik merk bijvoorbeeld dat ik in het rood zit na praten over mijn werk. Ik weet natuurlijk wel dat me dat stress geeft, maar het zien en ook zien hoe snel of langzaam ik weer in het groen kom, geeft toch extra inzicht merk ik. En het motiveert om te oefenen. Ik vind het ook motiverend om te zien dat er vooruitgang in zit. Ook de “rewards” in de app werken motiverend, hoe suf dat misschien ook is.