Psychotherapie

specialistische en generalistische psychotherapie door jacqueline de rond

Het spoor bijster

Psychotherapie is voor mensen die op enigerlei wijze het spoor bijster zijn geraakt in hun leven en die daardoor psychische klachten hebben ontwikkeld. Een psychotherapeut kijkt samen met jou naar de klachten en heeft methoden die je kunnen helpen die weer kwijt te raken. In Nederland erkent de gezondheidszorg dat dit belangrijk is voor het welzijn van de mens en hebben de verzekeraars de erkende psychotherapieën in hun basispakket opgenomen.

je kunt terecht met angstklachten, stemmingsklachten, gedragsklachten, burnout klachten, trauma

Voor welke klachten

Je kunt bij mij terecht met angst- stemmings- of gedragsklachten, een burn-out, enkelvoudige trauma’s. Complexe traumata verwijs ik door. Je kunt niet terecht met verslavingsproblematiek of met psychotische klachten. Als er sprake is van crisisgevoeligheid, vind ik een multidisciplinaire aanpak meer geëigend en ook dan verwijs ik door.

cognitieve gedragstherapie, mindfulness en act, hypnose en emdr, traumabehandeling, hartcoherentie worden allemaal geboden

Behandelmethoden

In de loop der jaren heb ik met diverse behandelmethoden leren werken. Hierna vind je daarvan een overzicht. Als je op een daarvan klikt kom je bij nadere uitleg. Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness en ACT, Traumatherapie, EMDR en Hypnose, Hartcoherentie en Coaching.

verwijzing van de huisarts voor psychotherapie vanuit de specialistische ggz, vergoed vanuit de basisverzekering

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden. Daarnaast is een verwijsbevesting van de huisarts nodig. Na ontvangst van de aanmelding neem ik contact met je op voor overleg. Ik hanteer een maximale wachttijd van 4-6 weken.

Aanmelden

Duur
sessies van 60-75 min
Bijdrage
basisverzekerd
Locatie
R. Schumanstraat 2, Groningen
Aanmelden
werkwijze en vergoeding klinisch psycholoog en psychotherapeut rondom psychotherapie

Werkwijze en vergoeding

Na de intake bespreken we diagnose en behandelplan. Om tot de diagnose te komen en later het behandeleffect te meten vraag ik je vragenlijsten in te vullen. Als je er bezwaar tegen hebt dat de verzekeraar informatie krijgt over de diagnose, dan kun je dat aangeven in een privacyverklaring. Ik houd mij aan de beroepscode van de NVP. Je hebt inzagerecht en bij onvrede hoor ik dat graag. Komen we er samen niet uit, dan is er de NVP klachtenregeling.

Vergoeding
Je komt voor vergoeding in aanmerking als er volgens de huisarts sprake is van DSM5-klachten. Voor deze psychotherapie ben je alleen het jaarlijks eigen risico verschuldigd. Wij declareren rechtstreeks bij de verzekeraar na afloop van de behandeling of wanneer de behandeling 1 jaar loopt. Je kunt dan een nota van de verzekeraar verwachten over het jaar waarin de behandeling gestart is.

klanttevredenheid zorgkaart nederland

Testimonials

Op zorgkaart nederland plaatsten enkele cliënten na afloop van de behandeling hun waardering.