Workshop Heart Imagery

De achtergrond: mannelijk versus vrouwelijk

Drunvalo bracht met zijn workshops en zijn boeken de ‘mannelijke’, natuurkundige kennis over en het werken met bewustzijn naar de wereld. Heart Imagery voegt daar nu het op een ‘vrouwelijke’ manier werken met beelden aan toe. Drunvalo geeft aan dat die feitelijke kennis nodig was/is voor veel mensen om de dynamiek van bewustzijn überhaupt te geloven. Heart Imagery reikt je de meer vrouwelijke methodiek aan om met je verbeelding te creëren, vanuit het eenheidsbewustzijn in je hart.

De woorden mannelijk en vrouwelijk kunnen hier ook begrepen worden als concreet en feitelijk, precies omschreven versus intuïtief, tot je komend als beelden, gevoelsmatig, niet concreet of feitelijk.>

Workshop Heart Imagery, Boek Kaft

Heart Imagery is een oud systeem

Heart Imagery is een oud systeem dat zijn oorsprong vindt in oude Tibetaanse, Sumerische en Vedische spirituele mysteriescholen. Het wordt geassocieerd met Adamisch Ras, met de kracht om te dromen en het verleden, heden en toekomst om te keren. Bijna 40.000 jaar geleden, vóór de vorming van enig religieus systeem, vóór Boeddha en Jezus, Mohamed en Rumi, was het de enige techniek die door het Adamische Ras werd gebruikt.

Verder lezen: Daniel Mittel: Heart Imagery, a path to enligthement en Catherine Shainberg: Kabbalah and the Power of Dreaming.>

Het geeft je de sleutels

Heart Imagery-oefeningen zijn geen reeks antwoorden. Ze zijn een set sleutels; sleutels waarmee je toegang krijgt tot je innerlijke wereld en waarmee je echt voor jezelf de wonderen kunt zien die binnenin liggen. Heart Imagery leert je jouw eigen unieke vermogen tot creëren. Los van het ego en het denken, dat systeem waar wij in de westerse wereld zo in vast zitten. En wat eigenlijk onvoldoende werkt. Dit kan veel gemakkelijker, leer je eigen vermogen te creëren kennen.

Word je eigen Meester

Heart Imagery gaat niet over aanbidding van Meesters. Het vraagt ​​je om jouw eigen ​​Meester te worden; om je eigen innerlijke bewustzijn te ontwikkelen en om een ​​kwaliteit van licht en liefde te brengen in alles wat je doet. De Meester in jou slaapt nu nog. De dienende geest (het denken) speelt de rol van Meester. Deze dienaar is niet eens jouw dienaar; deze wordt gecreëerd door de buitenwereld, een ‘slaaf’ die de buitenwereld en zijn wetten volgt. Zodra je je vermogen tot creëren wakker maakt door middel van deze gespecialiseerde, maar gemakkelijk te implementeren, Heart Imagery-oefeningen, brand je de illusie van de slavernij die door je geest (het denken) is gecreëerd weg. Je wordt Meester van je eigen lot.

Leer de controle van het denken los te laten

In Heart Imagery leer je je over te geven, je ego te laten ‘verdwijnen’. Heart Imagery is een serie “kleine overgaven” die je voorbereiden op de grote, de ultieme overgave, waarbij je je ego verliest om de stroom van licht en energie in je te laten stromen!

Jacqueline is teacher van The School of the Heart>